Takläggare Uppsala

Välkommen till takspecialisten | 073-503 87 24

Takläggning

Det är otroligt viktigt att ett tak läggs på ett fackmannamässigt sätt för att det ska hålla i längden för det omväxlande väder som vårt avlånga land bjuder på under de olika årstiderna. Utan ett hållbart resultat riskerar man att få in fukt eller, om man har riktigt otur, stora mängder vatten som orsakar omfattande skador och besvär. Förutom att arbetet måste vara av hög kvalitet är naturligtvis även materialet viktigt.

Så för att vara på den säkra sidan bör man anlita någon kunnig inom området. En professionell takläggare vet precis vilket material som passar bäst till vilka ändamål, vilka metoder som är bäst att använda samt såklart även hur man lägger det på ett säkert och hållbart sätt.

Att tänka på när man anlitar

När man ska välja ut en takläggare är det viktigt att välja en takläggare i Uppsala som man känner sig trygg med och som man litar på kan göra ett bra jobb. Kommer man inte överens från början finns det risk för komplikationer vid senare tillfälle, det kan då handla om till exempel material eller priser. Bra kontakt är viktigt för båda parterna.

bild

Man bör heller inte haka upp sig på priserna, billigast är inte alltid bäst så det kan faktiskt vara värt att investera lite extra mycket för att ta till vara på säkerheten för alla i hemmet. För att ta reda på om din takläggare i Uppsala besitter tillräcklig kompetens kan man till exempel be om att få referenser från tidigare arbeten och se till vederbörandes erfarenhet i branschen.

Naturligtvis kan vi tillhandahålla referenser från tidigare takprojekt på begäran. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor om takprojektet: Behöver du byta ut taket eller räcker det med reparationer? Vilken typ av tak passar dig bäst ur praktisk, estetisk och ekonomiska synvinkel? Att fråga oss kostar ingenting! Titta gärna igenom våra referensbilder från tidigare projekt så får du en bättre bild av hur vi jobbar och vilket resultat du kan förvänta dig om du anlitar oss.

ROT-avdrag

Om man utför en takläggning på sin privata bostad berörs arbetskostnaderna av ROT-avdraget, det innebär att man kan få upp till halva priset i skatterabatt. Arbetskostnaderna är alltså kostnaden som uppstår vid själva arbetet när man anlitar en takläggare, det betyder alltså att material inte räknas in.

Alla privatpersoner har rätt till hela 50 000 kronors avdrag per år, så är man två i ett hushåll har man alltså rätt till 100 000 kronor. Det är då takläggaren själv som ansöker om detta så att du som privatperson inte behöver krångla. Avdraget dras direkt från din faktura och takläggaren får sedan de pengarna från Skatteverket istället.

Utöver takläggning och- reparation utför vi även röjning och skottning av tak på vintern