Välkommen till takspecialisten

Takläggning

Det är otroligt viktigt att ett tak läggs på ett fackmannamässigt sätt för att det ska hålla i längden för det omväxlande väder som vårt avlånga land bjuder på under de olika årstiderna. Utan ett hållbart resultat riskerar man att få in fukt eller, om man har riktigt otur, stora mängder vatten som orsakar omfattande skador och besvär. Förutom att arbetet måste vara av hög kvalitet är naturligtvis även materialet viktigt.

Så för att vara på den säkra sidan bör man anlita någon kunnig inom området. En professionell takläggare vet precis vilket material som passar bäst till vilka ändamål, vilka metoder som är bäst att använda samt såklart även hur man lägger det på ett säkert och hållbart sätt.

Att tänka på när man anlitar När man ska välja ut en takläggare är det viktigt att välja en takläggare i Uppsala som man känner sig trygg med och som man litar på kan göra ett bra jobb. Kommer man inte överens från början finns det risk för komplikationer vid senare tillfälle, det kan då handla om till exempel material eller priser. Bra kontakt är viktigt för båda parterna.

Man bör heller inte haka upp sig på priserna, billigast är inte alltid bäst så det kan faktiskt vara värt att investera lite extra mycket för att ta till vara på säkerheten för alla i hemmet. För att ta reda på om din takläggare i Uppsala besitter tillräcklig kompetens kan man till exempel be om att få referenser från tidigare arbeten och se till vederbörandes erfarenhet i branschen.

Naturligtvis kan vi tillhandahålla referenser från tidigare takprojekt på begäran. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor om takprojektet: Behöver du byta ut taket eller räcker det med reparationer? Vilken typ av tak passar dig bäst ur praktisk, estetisk och ekonomiska synvinkel? Att fråga oss kostar ingenting! Titta gärna igenom våra referensbilder från tidigare projekt så får du en bättre bild av hur vi jobbar och vilket resultat du kan förvänta dig om du anlitar oss.

Våra produkter

Vi arbetar främst med tre stycken olika produkter då det kommer till takläggning och takreparationer. I och med att vi tillverkar vår egen plåt så kan vi också gå i god för att den håller högsta kvalitet och detta oavsett vilken typ som passar bäst för dig. För att förenkla så tänkte vi rada upp våra produkter och berätta lite närmare kring vilka egenskaper de besitter samt var de kan passa. Kom ihåg att vi alltid erbjuder en kostnadsfri kalkyl och att vi gärna besöker dig för att bistå med goda råd kring hur du ska tänka vid ditt framtida takbyte eller takreparation.

LUJA-Plåt

Det här är en elegant plåt som passar utmärkt som imitation av betong-tegel-tak. Hållbarheten är en fördel och installeras plåt av oss så blir taket både hållbart och säkert för en lång, lång tid framöver. Vi skulle säga att detta tak passar alla som vill ha ett lite lättare alternativ. Naturligtvis så erbjuder vi vår tekniska garanti på 50 år och vår kosmetiska dito på 20 år.

JALO-Plåt

Ett tak som har både unika särdrag och en unik metod för att sättas på plats. Taket tillverkas i exakta längder i vår fabrik i Finland och du som kund kan räkna med att få ett hållbart, skräddarsytt och måttbeställt levererat på utsatt tid. Det här är finsk kvalitet och design då den är som bäst. Det finns liknande tak på marknaden, men de är långt ifrån lika tekniskt fulländat som vårt. Tack vare att framkanten är vikt i kombination med vår unika fastsättningsmetod så kommer det inte att synas en endaste skruv på taket. Du får ett tak med extremt fina linjer och där vattentätheten garanteras genom höga spontar. Jalo-taket sätts alltid på plats av kunniga och erfarna takmästare och samma garanti – 50 år teknisk och 20 år kosmetisk – ingår för dig som kund.

Uljas-Betong

Uljas-tegeltak är det klassiska taket som passar de flesta stabila hus. Till fördelarna med detta tak kan vi nämna: ljudlöshet, hållbarhet och mätnoggrannhet. Vårt tegel har en beläggning där färdigpigmenten blandas i betongen; något som ger längre livslängd och en färg som håller betydligt längre. Uljas-tegel-tak stärks och förbättras för varje år som går och du som husägare kommer att få ett snyggare tak för varje år som passerar. Våra takmästare har erfarenhet från hundratal objekt och det gör att arbetet med ditt tak blir säkert, effektivt och med ett väldigt vackert slutresultat.

ROT-avdrag Om man utför en takläggning på sin privata bostad berörs arbetskostnaderna av ROT-avdraget, det innebär att man kan få upp till halva priset i skatterabatt. Arbetskostnaderna är alltså kostnaden som uppstår vid själva arbetet när man anlitar en takläggare, det betyder alltså att material inte räknas in.

Alla privatpersoner har rätt till hela 50 000 kronors avdrag per år, så är man två i ett hushåll har man alltså rätt till 100 000 kronor. Det är då takläggaren själv som ansöker om detta så att du som privatperson inte behöver krångla. Avdraget dras direkt från din faktura och takläggaren får sedan de pengarna från Skatteverket istället.